top of page

TARINA

KULJIN.....

        KOKEILIN.....

                    ETSIN.....

                                           LÖYSIN RATKAISUN

 

                      

Kaksi fysioterapeuttia omilla poluillaan, toinen pilateksen ja ratsastuksen maailmasta, toinen kamppailulajien, voimaharjoittelun ja valmennuksen maailmasta. Alussa oli liike, sen harjoittaminen, toteuttaminen ja liikkumisen ilo. Pelkkä harjoittelu ei tuonut haluttuja tuloksia. Näin ollen Maitland -konsepti (nikamien ja nivelten mobilisoinnin ja manipuloinnin erikoistumisopinnot) tarjosi meille uudet työkalut arvioida, tutkia ja hoitaa. Jotain kuitenkin vielä puuttui. Heräsi uudelleen kysymys; Miksi?


Vastauksia haettiin akupunktiosta, triggerpisteistä, eri liikkeen hallinta menetelmistä ja toiminnallisesta harjoittelusta. Tiedon polulta löytyi monta haaraa ja jokainen haara tarjoaakin oman merkityksensä. Yhteenkokoavana ajatuksena faskia eli lihaskalvot toimi erinomaisesti. Tässäkin on useampia polkuja, rentoutuksen kautta eteneviä sekä toiminnan häiriöitä korjaavia. Kaikella on aikansa ja tarpeensa.

Faskioiden kautta ymmärsimme kehon kokonaisuutena ja sen miten toiminnan häiriöt vaikuttivat koko kehon toimintaan. Vahvat persoonat ympäri maailman antavat oman tietoisuutensa polullemme sitä tukien ja ohjeita antaen.

Kansainväliset dissektio -kurssit vahvistivat ja täydensivät anatomista ymmärrystä. Matka ihmiskehon sisään tarjoaa visuaalisuudellaan uuden ulottuvuuden ihmisen kolmiuloitteisuudesta, eletystä elämästä ja sen vaikutuksista kehoon. Me emme ole samanlaisia. Kehon rakenne, lihasten kiinnittyminen ja kalvorakenteet ovat yksilöllisiä. Mitä olemme olleet se näkyy meissä aina, mitä olemme tehneet sen kannamme mukanamme. Tämän vuoksi myös hoidon pitää olla yksilöllistä ja asiakasta kuuntelevaa.

Oman kehon kuuntelu ja sen viestien ymmärtämisen opettelu on yksi pääelementeistä onnistuneessa hoitotyössä. Tämän asian opettelu on henkilökohtainen matka niin meille kuin meidän kanssamme kulkeville. Hoitotilanne on aina vuorovaikutusta, ajatusten vaihtoa, kehon tasapainotusta ja lopulta ongelmien ratkaisua. Hoitojen lisäksi liikkeen hallinta, monipuolisuus ja tarkoituksen mukaisuus on avain oman kehon hyvinvoinnille. 

 

Tuulia Luomala & Mika Pihlman
 

bottom of page