top of page

Olemme auttaneet jo tuhansia suomalaisia erilaisten vaivojen ja kipujen hoidossa. Tutustu asiakkaidemme tarinoihin –annamme heidän puhua puolestamme. MyFascia konseptin avulla on todistetusti saatu aikaiseksi parempia hoitotuloksia kuin perinteisillä fysioterapia ja hieronta hoidoilla.

MyFascia on suomalaisten asiantuntijoiden kehittämä lihaskalvojen hoito- ja liikekonsepti. MyFascia pohjautuu meridiaaneihin ja ajatukseen siitä, että kehossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Siksi hoidossa ei käsitellä pelkkää ongelmakohtaa, vaan huomioidaan kehon kokonaisuus ja syvemmät lihaskalvorakenteet. Esimerkiksi vatsan alueen faskiahoito voi tuoda ratkaisun refluksiin tai kuukautiskipuihin. 

 

MyFascian vaikutus on kokonaisvaltaisempi ja syvempi kuin tavanomaisten fysioterapiahoitojen. Fysiikan lisäksi hoito huomioi henkisen hyvinvoinnin ja liikkeen merkityksen – motivoivasti ja aktivoivasti. MyFascia kehittää myös asiakaan omaa taitoa kuunnella kehoaan ja ymmärtää sen viestejä.

Mihin MyFascia sopii?

  • Selän ongelmat

  • Niskan, hartian ja olkapään ongelmat

  • Kyynärpään ja ranteen ongelmat

  • Lonkan ja reiden ongelmat

  • Polven ja pohkeen ongelmat

  • Nilkan ja jalkaterän ongelmat

  • Ennakoiva kehonhuolto

  • Liikkuvuuden parantaminen

  • Arven hoito

KATSO VAPAAT AJAT AJANVARAUKSESTAMME JA VARAA OMASI JO TÄNÄÄN!

Ensikäynnillä tehdään alkuhaastattelu, joka on
merkittävä osa hoitoa

 

MyFascia aloitetaan haastattelulla, jossa kartoitetaan kehoosi tällä hetkellä vaikuttavat tekijät. Miksi joku asia vaivaa sinua juuri nyt, miksi se särkee, on kireä tai haittaa jokapäiväistä elämääsi? Haastattelu kartoittaa myös kehosi tarinan. Lapsena moni meistä on pudonnut puusta, törmäillyt pulkalla tai kaatunut pyörällä – ja kärsii siitä tietämättään vielä tänäänkin. Lapsena tai nuorena saatu vamma voi ohjata kehon liikkumaan väärin. Kuorma kertyy vuosien mittaan, kunnes se kasvaa oireeksi ja kivuksi, josta ei pääse vapaaksi. Onneksi jopa varhaislapsuuden vammoihin pohjautuvia ongelmia voidaan paikantaa ja hoitaa. Esimerkiksi kolmikymppisen pahojen päänsärkyjen syyksi voi paljastua oma syntymätapa: sektio- tai imukuppisynnytys. Ensikäynnillä hoidon kesto on 60-90min ja sen jälkeen tarpeen mukaan 20-60min.  

Kokonaisvaltainen tutkimus haastattelun jälkeen


Haastattelun jälkeen terapeutti tutkii kehon käsin. Jokainen keho on yksilöllinen kalvorakenteita ja lihasten kiinnittymistä myöten. Saatat kokea oivalluksia tai yllätyksiä, sillä esiin tulevat nekin rajoitteet, joihin olet itse jo tottunut. Esimerkiksi jos kyykkyyn meneminen on ollut vaikeaa, keho on voinut hakea omanlaisensa tavan kyykistyä tai yksinkertaisesti korvannut kyykistymisen selän kumartamisella. Kullakin käynnillä hoitotapa valitaan erikseen. Jokaisen yksilön elimistön reaktiot ovat hyvin erilaisia, joten tilanteen jatkuva tarkkailu ohjaa hoidon oikeaan suuntaan.

Faskiahoito sopii kaikenikäisille, vauvoista vaariin. Flunssan tai infektiotaudin aikana hoitoa ei tehdä. Mahdolliset perussairaudet eivät yleensä estä hoitoa. MyFascia ei paranna perussairauksia, mutta joskus kehon kireyden poistaminen voi tuoda helpotusta perussairauteen. Esimerkiksi joillakin MS-tautia sairastavilla säännöllinen faskiahoito on vaikuttanut positiivisesti remissioihin. Vanhuksen faskiahoito vähentää kipuja sekä auttaa ylläpitämään hyvää kuntoa ja kotona pärjäämistä. 

MyFascia hoidon jälkeen

 

Sinulla on vapaus vaikuttaa hyvinvointiisi. MyFascia-hoitoon sisältyy ohjaus ja neuvonta, jotka auttavat sinua tukemaan oman kehosi hyvinvointia juuri sinun kehollesi sopivilla harjoitteilla. Opit kuinka voit parantaa asentoasi työssä, liikunnassa ja arjen keskellä. Saat neuvot päivän mittaan tehtäviin helppoihin liikkeisiin ja siihen, kuinka hoidat itseäsi parhaalla mahdollisella tavalla. Oman huomionsa saavat myös uni, ravinto ja mieli. Saat kokonaisvaltaisen avun oman hyvinvointisi palapelin ratkaisemiseen.

Leikkaus edessä?

 

Leikkaus on monelle se viimeinen vaihtoehto. Sidekudoskalvoja käsittelevä MyFascia on pehmeämpi hoitokeino, joka voi säästää esimerkiksi olkapää- tai rannekanavaleikkaukselta. ​Jos olet menossa leikkaukseen, tutustu myös leikkausarven hoitoon.

TULE KOKEMAAN MYFASCIA HOIDON VAIKUTTAVUUS ITSE!

VAPAAT AJAT MYFASCIA STUDIOLLE LÖYDÄT

VÄLTIN LEIKKAUKSEN

 

Aiemmin kivuttoman Tuijan olkapäät ja ranteet tulivat yllättäen niin kipeiksi, ettei hän pystynyt nostamaan edes kahvikuppia. Leikkausaika molempien käsien yhtäaikaiseen leikkaukseen varattiin, mutta se jäi käyttämättä, kun MyFascia-hoidon avulla kivut poistuivat parissa kuukaudessa. "Fasciahoito oli pelastukseni", Tuija iloitsee.

 

TUIJA ROSENQVIST, 41

SAIN HETI HELPOSTUSTA KIPUUN

 

Esan vaivat alkoivat valokuvausharrastuksen parissa: ahtaassa piilokojussa lähes vuorokauden verran kestäneen kuvausrupeaman jälkeen alkoi esiintyä kiputiloja reisien yläpinnassa. Käsittelyssä kipupisteet löydettiin. Kiputilat laukesivat ja ovat sittemmin pysyneet pois. "Älä odota avun hakemista vaan toimi heti", suosittelee Esa.

 

ESA RINGBOM, 63

MAHTAVA HYVÄN OLON TUNNE

 

Monenlaisia hevosharrastuksen kautta sattuneita loukkaantumisia kokenut Christa on käynyt MyFascia-hoidoissa reilut kaksi vuotta. Kivun aiheuttaja löytyy yleensä muualta kuin kipeästä paikasta. "Kun kanava aukeaa hoidossa, helpotus ja hyvän olon tunne on mahtava", Christa kertoo. 

 

CHRISTA TIAINEN, 46

SAIN LAPSELLENI TOSI PALJON APUA

 

Vellamo-vauva oli 5-6 viikon iässä kovin itkuinen ja herkkä ärsykkeille. Nukkuminen ei onnistunut. Vellamolla oli syntymässä tulleita jännitteitä pään eri kohdissa, ja niitä avattiin hieronnalla. "Nyt Vellamo on rennompi. MyFascia-hoito oli tosi lempeä ja toi meille paljon apua", toteaa Vellamon äiti Hanna.

 

VELLAMO VETTENRANTA, 5 KK

PYSTYN TAAS KÄVELEMÄÄN

Juhan kävely oli huonoa kipeiden kantapäiden ja päkiöiden vuoksi. Aamuisin jalat eivät kestäneet  kävelyä lainkaan. MyFascia-hoito helpotti Juhan oireita. "Nyt pystyn elämään täysipainoista elämää", Juha toteaa. Terveysanalyysissä tutkittiin Juhalle sopiva ruokavalio, jonka avulla myös Juhan vatsaoireet helpottivat. 

 

JUHA, 31

VUOSIEN LAMAANNUTTAVA KIPU HÄVISI

Nuorena maajoukkuetasolla ratsastuksessa kilpaillut Lotta joutui jättämään lajin epämääräisten kipujen vuoksi. Syytä niille ei tuntunut löytyvän. MyFascia-hoidon avulla kivut ovat vähentyneet ja nukkuminen sekä liikkuminen onnistuu. "Ensin hoito ei satu, sitten voi sattua kovastikin, ja kivun jälkeen tulee hyvin rauhallinen olo", Lotta kuvailee. 

 

LOTTA ELORANTA, 33

OLKAPÄÄN KIVUT LOPPUIVAT

 

MyFascia auttoi Anitaa, joka tarvitsi leikkauksen jälkeen kuntoutusta olkapään jäykkyyteen. Olkapäästä tuli liikkuvampi ja kivut loppuivat. Se liikkuu lähes kuin ennen leikkausta. "On tärkeää huolehtia itsestään. MyFascia on siihen erinomainen keino", Anita muistuttaa.

 

ANITA RANTANEN, 65

MYFASCIA-TERAPEUTTI: POIKKEUKSELLISEN PALJON ONNISTUMISIA

 

Kolmisen vuotta fascia-terapeuttina toimineen Matti Kettusen mukaan MyFascia-terapiassa etsitään ongelmakohdat, joita lähdetään sitten järjestelmällisesti purkamaan. MyFascia vaikuttaa hyvin monenlaisiin pehmytkudosperäisiin kiputiloihin. 

 

MATTI KETTUNEN, 51

FASCIA-TERAPEUTTI

bottom of page